Renovatie2024-05-14T16:24:05+02:00

SCHOUWRENOVATIE EN RENOVATIE VAN BESTAANDE VERWARMING

Is jouw verwarmingssysteem verouderd? De kans is groot dat het niet meer voldoet aan de nieuwe energiezuinigheidsnormen. Bij Mory Steven Bv zijn we gespecialiseerd in het onderhoud, herstellingen, vervangingen van bestaande verwarmingssystemen en schouwrenovaties. Met onze jarenlange ervaring en deskundig team zorgen we voor een comfortabele en energiezuinige woning.

150+

Tevreden klanten

10+

Jaren ervaring

CONDENSATIEKETEL

DÉ UPGRADE VOOR JOUW HUIDIG VERWARMINGSSYSTEEM

Het vernieuwen van je huidige verwarmingssysteem begint bij een condensatieketel. Met de strengere eisen op het gebied van energiezuinig verwarmen, is het vervangen van oude CV-ketels naar deze nieuwe condensatieketels essentieel geworden. Deze ketels bieden niet alleen verbeterde efficiëntie en energiebesparingen, maar minimaliseren ook de impact op het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen. Door deze moderne technologie in jouw huis te integreren, verhoog je niet alleen het comfort van je woonruimte, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien heb je dankzij deze ketels ook volledige controle over de werking van jouw verwarmingssysteem. Dankzij de slimme sturing ben je altijd zeker dat jouw nieuwe condensatieketel optimaal presteert. Daarnaast geniet je ook nog van tal van andere voordelen:

  • Lagere energiefactuur: Condensatieketels verbruiken aanzienlijk minder energie, wat resulteert in lagere kosten op jouw energierekening.

  • Ruimtebesparing: Nieuwe ketels zijn compacter, waardoor je meer ruimte in jouw huis bespaart.

  • Veiligheid: Het gesloten systeem van condensatieketels minimaliseert het risico op CO-vergiftiging, waardoor jij en je gezin veilig zijn.

DE DRIE VERSCHILLENDE SOORTEN KETELS

TOESTEL ZONDER AFVOER

Dit type toestel haalt zijn verse lucht uit de kamer.

OPEN TOESTEL

Bij dit systeem worden de rookgassen naar buiten afgevoerd en wordt verse lucht uit de ruimte gehaald. Dit type komt vaak voor in Vlaanderen. Dit is ook het type verwarming met een groot risico op CO-vergiftiging.

GESLOTEN TOESTEL
(AL DAN NIET CONDENSEREND)

Deze ketels maken rechtstreeks verbinding met de buitenomgeving. Zowel voor de afvoer van de rookgassen als het naar binnenhalen van de verse lucht.

Het is belangrijk om een onderscheid te maken gesloten ketels die van het niet-condenserende type zijn en nieuwe gesloten ketels van het condenserende type.

SCHOORSTEENRENOVATIE

HET BELANG VAN SCHOORSTEEN- EN SCHOUWRENOVATIE

Schoorstenen spelen een cruciale rol bij het garanderen van een optimale efficiëntie en veiligheid van bestaande verwarmingssystemen. Na verloop van tijd kan slijtage leiden tot verschillende problemen, zoals verstoppingen, structurele schade en verminderde ventilatie. Door te investeren in schoorsteenrenovatie kan je potentiële gevaren zoals brand en koolmonoxidelekken voorkomen en tegelijkertijd de algehele prestaties van jouw verwarmingssysteem verbeteren. Daarnaast zijn oude schouwen mogelijk niet geschikt voor condensatieketels, wat kan leiden tot vochtschade, rookterugslag en zelfs CO-vergiftiging. Bij het overstappen naar een condensatieketel is het daarom cruciaal om ook de schouw aan te passen.

DE VERSCHILLENDE OPTIES VOOR SCHOUWRENOVATIE

HALF-CLV

Omzetting van een schouwpot naar een buis-in-buis principe.

LINER

Glasvezelversterkte kous die met stoom wordt uitgehard binnen een bestaand kanaal.

ROOKGASKANAAL IN AERA

Voor privatieve omschakelingen.

Mory Steven_13
Mory Steven_11

MEER DAN
10 JAAR
ERVARING

OVER ONS

Waarom kiezen voor Steven Mory?

Als een kleine onderneming met meer dan tien jaar ervaring in de verwarmingsector, bieden wij jou:

  • Professionele Samenwerking: Reken op vlotte, professionele en constructieve samenwerking.

  • Persoonlijk Contact: De zaakvoerder werkt actief mee op het terrein en hecht veel waarde aan persoonlijk contact.

  • Specialisatie: Wij zijn gespecialiseerd in centrale verwarming en rookgasafvoer en kunnen elk type flatgebouw aan.

  • Snelle Service: Geniet van een snelle service en correcte dienst na verkoop.

Met Mory Steven haal je een partner in huis die kwaliteit en tevredenheid garandeert.

UPGRADE JOUW VERWARMINGSSYSTEEM

Upgrade jouw verwarmingssysteem naar een energiezuinige en veilige oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Heb je een vraag over onze warmtepompen, gasketels of sanitair? We hebben de meest voorkomende vragen al voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Verbruikt een waterverzachter veel elektriciteit?2024-01-11T10:21:45+01:00

De meeste waterverzachters verbruiken zeer weinig elektriciteit. Ze verbruiken enkel elektriciteit tijdens het regeneratieproces (dit gebeurt meestal ‘s nachts).

Is mijn huis geschikt voor een warmtepompboiler?2024-01-11T10:19:35+01:00

Je haalt het meeste rendement uit jouw warmtepompboiler als jouw huis goed geïsoleerd is. Onze experts geven je graag advies over de installatie en de vereisten van je nieuwe warmtepompboiler.

Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?2024-01-11T10:18:31+01:00

Warmtepompboilers zijn energiezuinig en verminderen de energiekosten. Ze hebben ook een lagere milieubelasting in vergelijking met traditionele boilers.

Hoe vaak moet een waterverzachter worden onderhouden?2024-01-11T10:15:20+01:00

Het onderhoud van een waterverzachter omvat meestal het bijvullen van zout en periodieke controles. Dit zou minstens eenmaal per kwartaal moeten gebeuren.

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN?

Dringend hulp nodig?

Bel ons op het nummer +32 474 10 54 51.

Ga naar de bovenkant