Onderhoud2024-04-22T09:27:39+02:00

ONDERHOUD VAN JOUW WARMTEPOMP, GASCONDENSATIEKETEL, STOOKOLIEKETEL OF SANITAIR

Een goed onderhouden verwarmingsysteem is van cruciaal belang voor een doeltreffende werking in jouw huis of bedrijf. Bij Mory Steven begrijpen we het belang van regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat jouw warmtepomp, gascondensatieketel, sanitair en stookolieketel optimaal presteren.

ONDERHOUD VAN EEN WARMTEPOMP

Je warmtepomp, jouw garantie op comfort het hele jaar door. Maar om dat comfort te behouden, heeft je warmtepomp af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Bij Mory Steven zijn we dé specialisten als het om warmtepompen gaat.

Waarom je regelmatig jouw warmtepomp moet onderhouden:

 • Betrouwbaarheid: regelmatige controles verminderen de kans op storingen en reparaties

 • Levensduur: periodiek onderhoud verlengt de levensduur van je warmtepomp

 • Efficiëntie: onderhoud optimaliseert de prestaties van je warmtepomp

Heeft jouw warmtepomp nood aan een onderhoud? We staan paraat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles vlot blijft werken.

ONDERHOUD VAN EEN GASCONDENSATIEKETEL

Onze gasketel-experts zijn er om ervoor te zorgen dat jouw gascondensatieketel altijd piekfijn in orde is. We voeren regelmatig onderhoud uit, controleren de veiligheid, en zorgen ervoor dat alles soepel blijft draaien. Zo ben je beschermd tegen onverwachte problemen en blijf je genieten van een aangename temperatuur in huis.

Waarom je regelmatig jouw gascondensatieketel moet onderhouden:

 • Veiligheid: onderhoud vermindert het risico op gaslekken en CO-vergiftiging

 • Betrouwbaarheid: een regelmatige controle voorkomt storingen en onverwachte uitval van je verwarmingssysteem

 • Levensduur: een controle verlengt de levensduur van je gascondensatieketel, waardoor je investering langer meegaat

Heeft jouw gascondensatieketel nood aan een onderhoud? We staan paraat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles vlot blijft werken.

ONDERHOUD VAN EEN WARMTEPOMPBOILER

Je warmtepompboiler is de motor achter de productie van sanitair warm water in jouw huis. Door periodiek onderhoud zorgen we ervoor dat jouw warmtepompboiler op de meest efficiënte manier werkt en dat je nooit zonder warm water komt te zitten.

Waarom je regelmatig jouw warmtepompboiler moet onderhouden:

 • Efficiëntie: regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de warmtepompboiler efficiënt blijft werken, wat resulteert in lagere energiekosten

 • Comfort: je geniet altijd van warm water
 • Betrouwbaarheid: regelmatig onderhoud vermindert de kans op storingen en uitval van de warmwatervoorziening

Heeft jouw warmtepompboiler nood aan een onderhoud? We staan paraat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles vlot blijft werken.

ONDERHOUD VAN EEN WATERVERZACHTER

Voor een optimale werking van je waterverzachter is een periodiek onderhoud of regelmatige controle een must. Hoewel de frequentie soms kan variëren afhankelijk van het type toestel, raden we altijd aan om je waterverzachter minstens één keer per jaar te laten onderhouden.

Waarom je regelmatig jouw waterverzachter moet onderhouden:

 • Levensduur: voorkomt verstoppingen en kalkaanslag in leidingen en apparaten

 • Comfort: behoudt de kwaliteit van je water voor dagelijkse behoeften

 • Efficiëntie: minimaliseert het risico op dure reparaties of vervanging

Heeft jouw waterverzachter nood aan een onderhoud? We staan paraat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles vlot blijft werken.

ONDERHOUD VAN EEN STOOKOLIEKETEL

Voor een stookolieketel is jaarlijkse onderhoud van cruciaal belang. Ons team van experts staat klaar om ervoor te zorgen dat je stookolieketel altijd in topconditie verkeert, zodat je kunt genieten van betrouwbare verwarming en warm water, het hele jaar door.

Waarom je jaarlijks jouw stookolieketel moet controleren:

 • Efficiëntie: Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat je stookolieketel op maximale efficiëntie werkt, wat resulteert in lagere brandstofkosten

 • Comfort: een goed onderhouden stookolieketel zorgt voor consistente warmte en warm water, waardoor je huis het hele jaar door comfortabel blijft

 • Betrouwbaarheid: door jaarlijks onderhoud kunnen potentiële storingen worden opgespoord en verholpen voordat ze leiden tot onverwachte uitval van je verwarmingssysteem

Heeft jouw stookolieketel nood aan een onderhoud of is het tijd voor een jaarlijkse controle? We staan paraat om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles vlot blijft werken.

EEN DRINGENDE INTERVENTIE NODIG?

We streven ernaar om indien mogelijk binnen 24 uur reparaties uit te voeren (afhankelijk van de voorwaarden).

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONDERHOUD

Heb je een vraag over het onderhoud van jouw warmtepomp, gasketel, warmtepompboiler, waterverzachter of stookolieketel? We hebben de meest voorkomende vragen al voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat moet ik doen als ik een dringende interventie nodig heb?2024-01-25T11:35:28+01:00

We streven ernaar om indien mogelijk binnen 24 uur reparaties uit te voeren (afhankelijk van de voorwaarden).

Hoe vaak moet ik mijn warmtepomp, gascondensatieketel, warmtepompboiler of waterverzachter laten nakijken?2024-01-25T11:54:08+01:00

De aanbevolen frequentie voor het laten nakijken van je warmtepomp, gascondensatieketel, warmtepompboiler en waterverzachter kan variëren afhankelijk van het type apparaat en de fabrikant. Over het algemeen gelden echter de volgende richtlijnen:

Warmtepomp:
Jaarlijks onderhoud wordt vaak aanbevolen om de efficiëntie en betrouwbaarheid te behouden.

Gasketel:
Voor gasketels kunnen de voorschriften variëren, maar jaarlijks onderhoud is vaak verplicht om veiligheids- en milieuvoorschriften na te leven.

Warmtepompboiler:
Warmtepompboilers worden meestal ook jaarlijks onderhouden voor een optimale werking.

Waterverzachter:
Waterverzachters moeten minstens één keer per kwartaal worden onderhouden om de levensduur te verlengen en efficiëntie te behouden.

Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt?2024-01-11T10:23:15+01:00

Tijdens het onderhoud worden de systemen gereinigd, geïnspecteerd, bijgesteld en getest om hun goede werking te waarborgen. Indien gewenst, brengen onze experts ook extra zout mee voor jouw waterverzachter.

Hoe vaak moet ik mijn verwarmingssysteem laten onderhouden?2024-01-11T09:46:19+01:00

Voor optimale prestaties en veiligheid raden we je aan om je verwarmingssysteem minstens één keer per jaar te laten onderhouden. Hierdoor kan je mogelijke problemen vroegtijdig detecteren en er voor zorgen dat je systeem efficiënt blijft werken.

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN?

Dringend hulp nodig?

Bel ons op het nummer +32 474 10 54 51.

Ga naar de bovenkant