Waarom is een schouwrenovatie belangrijk?

Oude schoorstenen kunnen ernstige risico’s met zich meebrengen voor zowel de veiligheid van je huis als je gezondheid. Scheuren en blokkades in verouderde schouwen kunnen ervoor zorgen dat rook en giftige gassen, zoals koolmonoxide, niet goed worden afgevoerd.

Bovendien kunnen oude schoorstenen de efficiëntie van moderne verwarmingssystemen, zoals gascondensatieketels, negatief beïnvloeden. Een verouderd rookkanaal kan leiden tot slechte luchtstroom, waardoor je ketel harder moet werken en minder efficiënt wordt. Oude schouwen zijn mogelijk ook niet geschikt voor condensatieketels, wat kan leiden tot vochtschade, rookterugslag en zelfs CO-vergiftiging.

Onze oplossingen

HALF-CLV: een innovatieve oplossing voor veiliger en efficiënter verwarmen

De Half-Condensor-Luchtverlichting (HALF-CLV) is een slimme oplossing die de veiligheid en efficiëntie van schoorstenen aanzienlijk verbetert. Het systeem werkt met een buis-in-buis principe: een kleinere binnenbuis wordt in een grotere buitenbuis geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er altijd voldoende lucht is voor de verbranding, terwijl rookgassen veilig worden afgevoerd. Hierdoor wordt de kans op gevaarlijke situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging, sterk verminderd. Dankzij de constante luchtstroom kunnen moderne verwarmingssystemen, zoals condensatieketels, zuiniger werken.

HALF-CLV is geschikt voor allerlei soorten woningen, van eengezinswoningen tot grote appartementsblokken. Het systeem vereist weinig ruimte en kan eenvoudig worden geïnstalleerd, zelfs in gebouwen waar traditionele afvoersystemen moeilijk te implementeren zijn.

Liner schouwrenovaties

Bij liner schoorsteenrenovaties wordt een glasvezelversterkte kous in de bestaande schoorsteen geplaatst. Deze kous, gemaakt van duurzame materialen, is bestand tegen vocht en chemicaliën. De kous wordt met lucht of water in de schoorsteen gebracht en hardt uit tot een stevige, gladde binnenwand.

Dit zorgt voor een veiligere en efficiëntere schoorsteen, waardoor gevaarlijke gassen zoals koolmonoxide goed afgevoerd worden. Ook werkt je condensatieketel beter, wat energie bespaart.

Liner renovaties zijn vaak sneller en goedkoper dan traditionele methoden, met minimale overlast. Hierdoor zijn ze ideaal voor complexere appartementsblokken.

Rookgaskanaal in Aera

Een rookgaskanaal in Aera is een innovatieve oplossing die speciaal is ontworpen voor moderne verwarmingssystemen en de specifieke vereisten van energieneutrale woningen. Dit systeem biedt efficiënte en veilige rookgasafvoer, met minimale kans op verstoppingen of energieverlies. Dankzij de hoogwaardige isolatie en materialen wordt het risico op corrosie en warmteverlies aanzienlijk verminderd. Dit verlengt de levensduur van het systeem en drukt de onderhoudskosten. Of het nu gaat om renovatie of een nieuwe installatie, dit systeem helpt je te voldoen aan emissienormen en tegelijkertijd op energiekosten te besparen.

“Onze schouw was dringend aan renovatie toe, en het resultaat is fantastisch. Nu kunnen we weer veilig en zorgeloos genieten”

Marie – Tevreden klant

De voordelen van een schouwrenovatie

Een schoorsteenrenovatie verbetert niet alleen de veiligheid, maar verlaagt ook de energiekosten. Oude schoorstenen zorgen voor energieverlies, vooral bij condensatieketels. Met moderne technieken zoals liners of HALF-CLV-systemen kan je jouw verwarmingssysteem efficiënter maken en besparen op energiekosten.

Hoewel de initiële kosten hoog kunnen lijken, verdienen schouwrenovaties zich vaak snel terug door lagere stookkosten. Veel huiseigenaren besparen 20% tot 30% op energie, wat de investering binnen een paar jaar terugbetaalt.

Is een schouwrenovatie interessant voor mij?

Het renoveren van je schoorsteen is niet alleen essentieel voor de veiligheid, maar ook een slimme investering. Het vermindert brandgevaar, voorkomt CO-vergiftiging en verbetert de energie-efficiëntie. Een goed onderhouden schoorsteen zorgt voor een veiligere woning. Hoewel de kosten in eerste instantie hoog kunnen lijken, verdient een schouwrenovatie zich vaak snel terug door lagere stookkosten.

Interesse? Onze experts helpen je graag verder.